Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Вступили в дію нові правила реєстрації нерухомості

Середа, 12 лютого 2014 11:21

Постанова КМУ від 17 жовтня 2013 р. №868

12 лютого набула чинності Постанову КМУ від 17 жовтня 2013 р. №868 «Про затвердження Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень і Порядку надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно». Про це пише Голос України.

Так, приміром, зареєструвати нерухомість можна буде через найближче відділення пошти. Значно спроститься ця процедура для квартир в новобудовах. Відтепер громадянину, який інвестував кошти в будівництво власного помешкання, аби закріпити за собою право власності на квартиру не доведеться подавати купу документів на всю багатоповерхівку - цю норму скасовано. Повний пакет дозвільної документації до Державної реєстраційної служби України має надати забудовник. Власникам же квартир достатньо буде зібрати «папери» лише на їхні квадратні метри. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів голова Укрдержреєстру Дмитро Ворона. Чиновник нагадав: минулий рік для очолюваної ним організації став справжнім випробуванням. «Але ми змогли довести, у першу чергу, самі собі, що команда Держреєстру може і вміє працювати», - сказав Д. Ворона. 

«Перш за все, ми скоротили строки проведення реєстраційних дій – до 4 годин. Було скорочено саму процедуру: прибрали так звану подвійну реєстрацію.. А головне - затвердили єдині правила та стандарти надання послуг по всій країні», -- нагадав Д.Ворона.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%