Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Врегульовано колізію законодавства, пов'язану з поверненням до Конституції 2004 р. - НКЦПФР

Субота, 15 березня 2014 15:00

ВР схвалила зміни

 

Верховна Рада України схвалила зміни до законодавства, спрямовані на врегулювання законодавчих колізій, що містилися у прийнятому Парламентом Законі України «Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України  від 7 жовтня 2010 року № 2592-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення їх у відповідність із Конституцією України». Про це пише прес-служба НКЦПФР.

 

Народний депутат України Сергій Терьохін та Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку проаналізували можливий вплив законодавчого акту та запропонували необхідні зміни, що дозволили усунути протиріччя та правові колізії, що мали місце після прийняття указаного Закону. Так, були розроблені відповідні уточнення, що дали можливість забезпечити належне виконання державними колегіальними органами функцій, покладених державою, та зберегти всі позитивні напрацювання, спрямовані на покращення інвестиційного клімату в країні.

 

«Стаття 2 прийнятого Верховною Радою 23 лютого 2014 року Закону передбачала, що 32 закони України, до яких вносилися зміни, діють в редакції, чинній станом на 7 жовтня 2010 року. Протягом останніх років Парламент вносив зміни до них 329 разів. Також низка законів або окремих їх положень були викладені в новій редакції. Фактично, вся робота щодо удосконалення законодавства України, проведена протягом останніх трьох років, була скасована, в тому числі законодавчі акти, направлені на реформування економіки України та непов’язані з коригуванням Конституції держави», - розповів про законодавчу колізію, що виникла, С. Терьохін.

 

Також народний депутат нагадав, що, наприклад, в сфері регулювання фондового ринку Верховна Рада України провела реформу інвестиційної діяльності через систему інститутів спільного інвестування. Окрім того, було посилено боротьбу з «фіктивними» цінними паперами, що використовуються в маніпулятивних схемах та схемах ухилення від оподаткування. Нівелювання цих норм шляхом автоматичного відновлення текстів кодексів та законів у редакції трирічної давнини могло б погіршити ситуацію в економіці України, в т.ч. в фінансовому та бюджетному секторах, знизити інвестиційну привабливість держави та знищити всі зусилля, направлені на покращення інвестиційного клімату в країні і також мати наслідком порушення нормального функціонування органів державної влади.

 

Дмитро Тевелєв, Голова НКЦПФР, так прокоментував результати спільної роботи: «Таким чином, завдяки ініціативі Сергія Терьохіна і НКЦПФР було прийнято закон, що унеможливило розбалансування законодавчого поля, забезпечило належне виконання Комісією як державним колегіальним органом функцій, покладених Парламентом, та безперебійне й системне регулювання ринку цінних паперів. І, найголовніше, дало можливість зафіксувати позитивні напрацювання парламентарів і фондового ринку, не допустити можливі негативні наслідки для всієї вітчизняної фінансової системи».

 

Роботу над вдосконаленням законодавства щодо діяльності державних колегіальних органів буде продовжено - Комісія та депутатський корпус працюють у цьому напрямі. Так, зроблено системний аналіз роботи усіх Національних комісій, готуються подальші зміни до законодавства.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%