Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Електронна перевірка: які документи подавати до Міндоходів?

Понеділок, 17 березня 2014 15:15

Затверджено формати та Порядок подання документів в електронній формі для проведення електронної перевірки

Для проведення електронної перевірки платник може подати до органів Міндоходів в електронній формі документи, пов’язані з обчисленням та сплатою податків і зборів, а саме:

 Журнал господарських операцій;

 Книгу обліку доходів (для платників єдиного податку першої і другої груп та платників єдиного податку третьої  і п’ятої груп, які не є платниками податку на додану вартість), яка надається платником для проведення електронної перевірки;

 Книгу обліку доходів і витрат (для платників єдиного податку третьої  і п’ятої груп, які є платниками податку на додану вартість), яка надається платником для проведення електронної перевірки.

Перераховані формати документів затверджені наказом Міндоходів України від 31.12.2013 № 898, який набрав чинності 07.03.2014 року. До того ж наказом затверджено Порядок подання документів в електронній формі для проведення електронної перевірки.

Згідно з порядком подання платником податків в електронній формі документів для проведення електронної перевірки здійснюється за допомогою системи подання податкових документів в електронній формі з  віддаленого персонального комп’ютера або шляхом використання послуг центрів обслуговування платників податків.

Документи для проведення електронної перевірки можуть бути надіслані до органу Міндоходів, в якому платник податків перебуває на податковому обліку, за 10 календарних днів до очікуваного початку проведення електронної перевірки.

Нагадаємо, що з 1 січня 2014 р. Податковим кодексом України запроваджено механізм проведення електронних перевірок платників податків, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%