Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

НКЦПФР розробила механізм організації діяльності банків на фондовому ринку

Середа, 19 березня 2014 12:03

Відбулось засідання комісії

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку схвалила Положення щодо організації діяльності банків та їх відокремлених підрозділів при здійсненні ними професійної діяльності на фондовому ринку» на своєму засіданні.

«Розроблене Комісією Положення регулює роботу банків, в тому числі Розрахункового центру з обслуговування договорів на фінансових ринках, та їх відокремлених підрозділів при провадженні ними професійної діяльності на фондовому ринку. В документі зазначено, що банк має організувати свою професійну діяльність на фондовому ринку у складі структурних підрозділів, які організаційно відокремлені від інших підрозділів банку (його відокремлених підрозділів), що здійснюють інші види діяльності. Робота підрозділу регламентується внутрішнім положенням, яке містить загальні вимоги щодо провадження відповідного виду професійної діяльності», - розповіла Ірина Курочкіна, директор Департаменту регулювання депозитарної та розрахунково-клірингової діяльності НКЦПФР.

За словами І.Курочкіної, документ був розроблений на виконання вимог Законів України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні», «Про депозитарну систему України» та згідно з планом підготовки Комісією  проектів регуляторних актів на 2014 рік задля актуалізації нормативної бази та забезпечення єдиної державної політики щодо розвитку та функціонування фондового ринку.

Незабаром проект рішення буде оприлюднений в офіційному виданні та на сайті регулятора, де можна буде ознайомитися з ним більш детально.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%