Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Держбудконтроль буде реформовано

Середа, 26 березня 2014 16:55

Інспекції ДАБК можуть бути створені як в районах, так і в окремих населених пунктах

Докорінні зміни системи Державного архітектурно-будівельного контролю закладено у проекті Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань регулювання містобудівної діяльності та державного архітектурно-будівельного контролю», який днями розглядали на засіданні Уряду.

Передбачається, що здійснення державного архітектурно-будівельного контролю та дозвільно-погоджувальних процедур у будівництві стане можливим на місцевому рівні. Тобто інспекції ДАБК можуть бути створені як в районах, так і в окремих населених пунктах. За словами Голови Держархбудінспекції України  Максима Мартинюка: «Ми повертаємо органам місцевого самоврядування їх функції. Водночас буде вдосконалено роботу декларативного принципу отримання дозвільних документів на будівництво шляхом усунення всіх штучних перешкод, які мали місце до недавнього часу, та зводили нанівець саму ідею принципу декларативності. У найближчій перспективі планується створити систему, при якій забудовник зможе реєструвати декларацію без участі чиновників Інспекції».

Крім того, за словами Максима Мартинюка, буде посилено увагу Держархбудінспекції України у питаннях контролю за якістю виконання будівельних робіт.

Передбачається, що прийняття цього Закону сприятиме удосконаленню містобудівної діяльності та посиленню ролі місцевих органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування у комплексному розвитку територій в інтересах територіальних громад.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%