Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Уряд пропонує відмовитися від видачі казначейських векселів та почати видачу ОВДП

Четвер, 27 березня 2014 16:21

В казні немає грошей на відшкодування ПДВ

КМУ пропонує відмовитися від видачі казначейських векселів та почати видачу компаніям із невідшкодованим ПДВ гарантованих державою облігацій внутрішньої державної позики. Про це заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк представляючи в четвер, 27 березня, в Парламенті проекти законів про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні (№4576) та про внесення змін до Державного бюджету на 2014 рік (№4575).

Арсеній Яценюк повідомив, що загальна сума заборгованості по податку на додану вартість, за даними Уряду, становить 21,7 млрд. грн.: «Переговори з нашими кредиторами проходять дуже складно, але ми боремося за кожну цифру, тому що в тому стані, в якому сьогодні Україна, їй ніхто не хоче давати гроші. Але ми знайшли підходи і переконання, як пояснити, що це потрібно робити, тому що ми націлені на реальні реформи».

Глава Уряду повідомив, що Кабінет Міністрів виступає категорично проти напрацьованої торік схеми «видачі так званих казначейських векселів «під столом» – кому хотіли, тому видавали, кому не хотіли - не видавали»: «Ми ліквідовуємо інструмент казначейських векселів».

Як наголосив Арсеній Яценюк, в казні немає грошей на відшкодування ПДВ і додав, що в лютому Міністерство доходів і зборів колишнього уряду списало 5 млрд. грн. на відшкодування податку на додану вартість «на фірми, які не мали ніякого відшкодування ПДВ».

Натомість Уряд пропонує скористатися інструментом, який в Україні використовувався з 2004 року, - «публічно, прозоро, кожній компанії, яка має невідшкодований ПДВ, видати не векселі, а гарантовані державою облігації внутрішньої державної позики».

Арсеній Яценюк наголосив, що під ці облігації внутрішньої державної позики суб`єкти підприємницької діяльності зможуть отримати дешеві і довгі кредити.

«Таким чином ми повернемо в економіку близько 20 млрд. грн., які звідти були вкрадені й вилучені через невідшкодування ПДВ», - підкреслив Глава Уряду.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%