Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

НКЦПФР затвердила вимоги до тимчасових адміністраторів професійних учасників депозитарної системи

Вівторок, 22 квітня 2014 11:08

Прийнято документ

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку затвердила Типову форму договору між тимчасовим адміністратором професійного учасника депозитарної системи України та НКЦПФР, а також Вимоги до особи, яка може бути призначена тимчасовим адміністратором професійного учасника депозитарної системи України. Відповідне рішення прийнято на засіданні Комісії.

«Тимчасовим адміністратором Центрального депозитарію може стати лише громадянин України з освітою не нижче магістра економіки або права. Він повинен мати сертифікат на право здійснення дій, пов’язаних з безпосереднім провадженням професійної діяльності на фондовому ринку – депозитарної діяльності та, за необхідності, клірингової діяльності на фондовому ринку, з досвідом роботи на керівних посадах у професійних учасниках депозитарної системи України не менше 10 років, який не позбавлявся права обіймати посади або займатися певною діяльністю протягом останніх 10 років», - пояснила вимоги до тимчасового адміністратора Центрального депозитарію директор департаменту регулювання депозитарної та клірингової діяльності НКЦПФР Ірина Курочкіна.

Схожими, але простішими, є вимоги до тимчасового адміністратора депозитарних установ. Це має бути особа з українським громадянством або іноземець, який перебуває в Україні на законних підставах, має освіту щонайменше спеціаліста економіки або права, має відповідний сертифікат на провадження депозитарної діяльності та з торгівлі цінними паперами (за необхідності), з досвідом роботи на керівних посадах у професійних учасниках депозитарної системи України не менше п’яти років, який не позбавлявся права обіймати посади або займатися певною діяльністю протягом останніх п’яти років.

При цьому в обох випадках важливо, щоб у минулому діяльність такої особи не призвела до призначення тимчасового адміністратора, анулювання відповідних ліцензій та сертифікатів на фондовому ринку, та щоб ця особа не притягувалась до адміністративної відповідальності за порушення законодавства на ринку цінних паперів або була звільнена за вимогою державного органу за невідповідність професійним та трудово-моральним вимогам. А також, щоб особа не була кредитором, акціонером професійного учасника депозитарної системи України, не мала непогашеної і не знятої судимості та не була обвинуваченою по кримінальній справі.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%