Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

НКЦПФР відкоригувала вимоги до договорів між учасниками депозитарної системи

Понеділок, 05 травня 2014 11:35

Схвалено проведення ряду змін

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) на своєму черговому засіданні схвалила зміни до вимог до договору про обслуговування рахунку в цінних паперах та до вимог до депозитарного договору між депозитарною установою і Центральним депозитарієм цінних паперів. Про це повідомляє прес-служба НКЦПФР.

Відповідно до схвалених змін вилучається норма щодо наявності статусу керуючого рахунком у цінних паперах депонента у торговця цінними паперами, який діє в інтересах депонента та інформація про якого надається депозитарною установою/Центральним депозитарієм цінних паперів  відповідно Центральному депозитарію/Розрахунковому центру з обслуговування договорів на фінансових ринках. Також у документі уточнюються вимоги щодо виконання адміністративних операцій за рахунком у цінних паперах депонента, якщо депонент був взятий на облік Розрахунковим центром чи кліринговою установою, оскільки немає необхідності встановлювати обмеження по всім адміністративним операціям, що виконуються за його рахунком у цінних паперах.

«Комісія запропонувала такі зміни з метою упорядкування питань, пов'язаних із забезпеченням проведення розрахунків за договорами щодо цінних паперів із дотриманням принципу «поставка цінних паперів проти оплати». Адже, наприклад, не завжди торговець цінними паперами, який діє в інтересах депонента при придбанні або продажу цінних паперів на фондовій біржі, є особою, що керує рахунком в цінних паперах. Зокрема, розпоряджатися рахунком в цінних паперах корпоративного інвестиційного фонду та пайового інвестиційного фонду  може тільки КУА такого фонду. Проведення не всіх адміністративних операцій може призвести до неможливості проведення розрахунків за договорами щодо цінних паперів із дотриманням принципу «поставка цінних паперів проти оплати», – зазначила Ірина Курочкіна, директор департаменту регулювання депозитарної та клірингової діяльності НКЦПФР.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%