Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Держземагентство пропонує розширити перелік суб’єктів, які здійснюють реєстрацію прав на оренду земельних ділянок

Вівторок, 06 травня 2014 16:44

Відбулось засідання робочої групи

6 травня, відбулось засідання робочої групи з представників Мінагрополітики, Держземагентства, громадських та юридичних компаній щодо розв’язання проблемних питань державної реєстрації прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

На засіданні робочої групи обговорювався проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень» щодо розширення кола суб’єктів, яким надаються повноваження здійснювати реєстрацію прав на оренду земельних ділянок. Зі свого боку, представники Держземагентства запропонували розширити перелік суб’єктів, які здійснюють ці реєстраційні функції, долучивши до нього державних кадастрових реєстраторів, які наразі, в територіальних органах ведуть земельний кадастр і реєстрацію земельних ділянок. Також обговорювалися питання щодо можливості проведення державної реєстрації прав оренди земельних ділянок сільгосппризначення нотаріусами без вчинення нотаріальних дій та запровадження такої реєстрації на рівні сільських та селищних рад.

Окрім того, під час дискусії розглядалася можливість запровадження декларативного принципу проведення державної реєстрації прав оренди земельних ділянок сільгосппризначення.

Разом з тим, робоча група акцентувала увагу на тому, що принципове вирішення проблемних питань з державною реєстрацією прав оренди земельних ділянок можливе лише за підтримки запропонованих змін до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень» з боку Міністерства юстиції України та Державної реєстраційної служби України.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%