Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

НКЦПФР продовжує приводити діяльність акціонерних товариств до норм чинного законодавства

Четвер, 15 травня 2014 17:35

Схвалені рішення

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку традиційно повідомляє про результати своєї роботи в напрямку приведення діяльності емітентів у відповідність до Закону України «Про акціонерні товариства», що вже стала традиційною останнім часом.

«Регулятор фондового ринку схвалив низку рішень на своєму черговому засіданні, що відбулось 13 травня 2014 р., щодо усунення порушень та зупинення внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів та до системи депозитарного обліку цінних паперів стосовно 81 емітента. Також додам, що цінні папери певних емітентів, що не дотримуються законодавства, можуть перебувати в лістингу, тому просимо інвесторів бути уважнішими при здійсненні операцій з ними», - розповів про продовження роботи Комісії у напрямі приведення діяльності акціонерних товариств у відповідність до законодавства Євген Воропаєв, член НКЦПФР.

Нагадаємо, що Комісія проводить активну роботу в напрямі зупинення внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів та до системи депозитарного обліку цінних паперів емітентів, що не привели свою діяльність у відповідність до законодавчої бази та не провели дематеріалізацію своїх цінних паперів і не внесли необхідні зміни до статуту, а також тих акціонерних товариств, що систематично не подають свою фінансову звітність до регулятора.

«Ми і надалі маємо намір планомірно приводити діяльність емітентів у відповідність до законодавства, і ці результати поки що не є фінальними, адже НКЦПФР має на меті підвищити рівень прозорості та надійності діяльності акціонерних товариств на ринку цінних паперів», - резюмував пан Воропаєв.

З переліком емітентів, у відношенні яких було прийняті рішення про зупинення внесення змін до системи депозитарного обліку цінних паперів, можна буде ознайомитись вже найближчим часом на офіційному сайті Комісії.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%