Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Оновлено реєстр фінустанов, які надають фінансові послуги на ринку цінних паперів

Понеділок, 19 травня 2014 10:20

НКЦПФР схвалила проект рішення

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку схвалила проект Рішення «Про затвердження Порядку формування та ведення державного реєстру фінансових установ, які надають фінансові послуги на ринку цінних паперів» на своєму плановому засіданні. Про це пише прес-служба НКЦПФР.

Джерелом і базою для ведення загального державного реєстру стали ліцензований реєстр професійних учасників фондового ринку та реєстр ІСІ. Включення, виключення та внесення змін до останніх будуть первинними, а загальний державний реєстр вже буде автоматизовано корелюватися відповідно до них. Тож, інформація про професійних учасників фондового ринку буде автоматично, без надання останніми будь-яких документів та заяв, включатись до Реєстру на наступний робочий день з дати видачі відповідної ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку або включення до реєстру ІСІ. У разі необхідності отримання інформації щодо знаходження юридичної особи у Реєстрі, їй видаватиметься Витяг на підставі відповідної заяви.

«Інформаційно-технічна база Комісії дала можливість зробити значний крок до полегшення роботи, оскільки автоматизація процесів регулювання дозволить і профучасникам, і регулятору не дублювати інформацію у реєстри, а, отже, ще більше наблизитися до дерегуляції на фондовому ринку», - наголосив про мотиви прийнятого регулятором рішення О.Тарасенко.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%