Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ВР прийняла за основу проект закону про стандартизацію

Вівторок, 20 травня 2014 14:24

Законопроект №4585

Законопроектом передбачається визначити правові та організаційні засади національної стандартизації, спрямовані на приведення її у відповідність до європейської моделі, а також утворити єдиний національний орган стандартизації.

Проектом, зокрема, пропонується до повноважень національного органу стандартизації передати: організацію та координацію діяльності у сфері стандартизації; затвердити програму робіт із стандартизації, прийняття та скасування національних стандартів (у тому числі у сфері будівництва), утворення, припинення діяльності технічних комітетів стандартизації, представлення інтересів України в міжнародних та регіональних організаціях стандартизації та співробітництво з національними органами стандартизації інших держав. Згідно європейської практики відповідні функції виконує національний орган стандартизації, що не є органом державної влади.

З метою удосконалення правових та організаційних засад національної стандартизації проектом пропонується: запровадити два рівня стандартизації залежно від суб'єкта стандартизації, який приймає стандарти: національні стандарти, прийняті національним органом стандартизації та стандарти і технічні умови, прийняті підприємствами, установами та організаціями; скасувати галузеву стандартизацію, у зв'язку з чим, протягом п'ятнадцяти років центральні органи виконавчої влади мають право у відповідних сферах діяльності та в межах своїх повноважень перевіряти, переглядати свої галузеві стандарти з метою переведення їх на національний рівень або на рівень підприємств чи скасовування тощо.

Проект також передбачає недопущення погодження проектів національних стандартів з державними органами (з метою приведення процедури розроблення національних стандартів відповідно до міжнародної та європейської практики; скасувати державну реєстрацію технічних умов та не допустити встановлення будь-яких правил, пов'язаних із розробленням стандартів та технічних умов підприємств; скасувати обов'язковість застосування національних стандартів тощо.

Відповідний законопроект зареєстровано за №4585.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%