Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Випуск облігацій для відшкодування ПДВ

Середа, 04 червня 2014 11:05

Як отримати відшкодування у вигляді ОВДП

Головне управління Міндоходів у м. Києві інформує, що 21 травня 2014 р. прийнято Постанову Кабінету Міністрів України № 139 «Про випуск облігацій внутрішньої державної позики для відшкодування сум податку на додану вартість», яка визначає умови і порядок випуску облігацій внутрішньої державної позики для відшкодування сум ПДВ. Зазначена постанова набрала чинності з дня опублікування, тобто з 27.05.2014 року (опублікована в газеті Урядовий кур’єр 27.05.2014 року №93).

Нагадуємо, що відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік»  від 27.03.2014 р. № 1165-VII, який набрав чинності з 03.04.2014 р., платники податків, які задекларували суми для відшкодування до 1 січня 2014 року, підтверджені результатами перевірок та не відшкодовані станом на 03.04.2014 року, можуть на добровільних засадах отримати відшкодування ПДВ шляхом оформлення облігацій внутрішньої державної позики. Строк обігу облігацій - 5 років. Номінальна вартість облігації становить 1000 грн.

Отримання відшкодування ПДВ у вигляді облігацій здійснюється на добровільних засадах. Для цього платнику податків необхідно подати заяву про оформлення відшкодування ПДВ облігаціями внутрішньої державної позики до органу Міндоходів. Органи Міндоходів в свою чергу передають органам, які здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, реєстри платників із висновками про суми відшкодування ПДВ, після чого останні у 5-денний строк видають платникам облігації внутрішньої державної позики. При цьому оформлення облігацій прирівнюється до отримання платником податків бюджетного відшкодування шляхом перерахування коштів із бюджетного рахунка на рахунок платника ПДВ.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%