Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В яких випадках електронний ключ може бути достроково скасованим

П'ятниця, 06 червня 2014 11:36

Перелік умов

Головне управління Міндоходів у м. Києві інформує, що Регламентом АЦСК ІДД встановлено перелік та порядок скасування посилених сертифікатів ключів підписувачів.

Слід зазначити, що під скасуванням сертифікату розуміють дострокове припинення чинності сертифікату ключа. Важливо, що скасовані сертифікати ключів поновленню не підлягають.

Які ж є підстави для скасування дії сформованого ключа? По-перше це набрання законної сили рішення суду про скасування посиленого сертифікату ключа. По-друге – через смерть підписувала або оголошення його померлим за рішенням суду. По-третє – через визнання підписувача недієздатним (також за рішенням суду). По-четверте – припинення діяльності суб’єкта господарювання – заявника. Також серед підстав скасування – розірвання підписувачем трудового договору з юридичною особою – заявником; надання заявником недостовірних даних; не поновлення заявником заблокованого сертифікату; припинення договору з АЦСК ІДД, за заявою заявника або його уповноваженого представника.

Також, слід зазначити, що підписувач (платник) зобов’язаний невідкладно звернутись за скасуванням сертифікату до АЦСК ІДД у разі компрометації такого ключа, а також у разі зміни відомостей, зазначених у сертифікаті ключа (зміна прізвища, виявлення помилок у реквізитах сертифікату тощо...)

Для скасування сертифікату заявник зобов’язаний подати до АЦСК ІДД або відокремленого пункту реєстрації письмову заяву встановленого зразка, засвідчену його підписом. Якщо заявником є юридична особа, заява засвідчується підписом уповноваженого представника та печаткою юридичної особи.

За зверненням заявника посилений сертифікат ключа може бути тимчасово заблокованим, після чого, заявник зобов’язаний протягом 30 календарних днів поновити строк чинності сертифікату або подати заяву про його скасування. У випадку не поновлення протягом вказаного терміну заблокованого сертифікату або неподання заяви про скасування – такий сертифікат ключа скасовується автоматично.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%