Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мінекономрозвитку хоче спростити процедуру держінвестування

П'ятниця, 13 червня 2014 11:50

Розроблено законопроект

Міністерство економічного розвитку і торгівлі має намір спростити процедуру державного інвестування та реєстрації інвестиційних проектів, яким надається державна підтримка. Про це йдеться в законопроекті «Про внесення змін до закону України «Про інвестиційну діяльність», пише ЛIГАБiзнесIнформ.

Документ передбачає спрощення процедури державного інвестування та отримання державної підтримки для інвестиційних проектів загальною вартістю до 25 млн. грн., для яких потрібно тільки проведення державної оцінки, передбаченої Кабміном. При цьому для проектів вартістю понад 25 млн. грн. потрібно також проведення спеціальної державної експертизи.

Відбір інвестпроектів, для реалізації яких надається державна підтримка, та державних інвестпроектів, здійснюється на конкурсній основі на підставі даних Державного реєстру інвестиційних проектів.

Передбачається скасування обов'язкового прогнозу економічного ефекту для інвестпроектів, метою яких не є отримання прибутку, що дозволить спростити здійснення проектів соціальної спрямованості.

Фінансування інвестиційних проектів за рахунок коштів місцевих бюджетів та надання місцевих гарантій здійснюватиметься на підставі рішень органів місцевого самоврядування і не потребують внесення таких проектів до Державного реєстру інвестиційних проектів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%