Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Особливості перереєстрації платників податків в умовах дестабілізації ситуації в країні

Четвер, 19 червня 2014 17:25

Міндоходів роз’яснює

У зв’язку з соціальною  напругою, яка склалася в державі, та призвела до дестабілізації ситуації в АР Крим, м. Севастополі, Донецькій та Луганських областях  Міндоходів звертає увагу на деякі питання перереєстрації платників.

Так, запроваджено механізм, який дозволяє платникам податків в АР Крим та м. Севастополі перереєструвати свій бізнес на територію будь-якої області чи міста Києва і сплачувати податки відповідно до законодавства України.

Для реєстрації зміни свого місцезнаходження/місця проживання юридична особа або фізична особа - підприємець, яка зареєстрована на території АР Крим або м. Севастополя, звертається до державного реєстратора реєстраційної служби України в областях та м. Києві.

Після отримання відповідних відомостей із Єдиного державного реєстру органи доходів і зборів здійснюють взяття на облік платників за їх новим місцезнаходженням/місцем проживання.

Що ж стосується платників податків, які зареєстровані на території Донецької та Луганської областей, діючими нормативно – правовими актами  не запроваджено особливостей перереєстрації зміни місцезнаходження (місця проживання) з цих територій та здійснюється  відповідно до статей  29, 45  Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців».

У разі неможливості подання декларації платником податків особисто або уповноваженою особою, така декларація може бути надіслана органу доходів і зборів поштою або засобами електронного зв’язку в електронній формі.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%