Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Платник податків може оскаржити декілька податкових рішень в одній скарзі

П'ятниця, 27 червня 2014 11:43

Законодавчо не встановлені обмеження відносно оскарження рішень контролюючих органів

В пункті 56.2 статті 56 Податкового кодексу України зазначається, що у разі коли платник податків вважає, що контролюючий орган неправильно визначив суму грошового зобов'язання або прийняв будь-яке інше рішення, що суперечить законодавству або виходить за межі повноважень контролюючого органу, встановлених цим Кодексом або іншими законами України, він має право звернутися до контролюючого органу вищого рівня із скаргою про перегляд цього рішення. Про це повідомляє управління Міндоходів у Києві.

Вимоги до оформлення скарги визначені пунктом 4.1 розділу IV Порядку оформлення і подання скарг платниками податків та їх розгляду органами доходів і зборів, затвердженого наказом Міндоходів від 25.12.2013 р. № 848.

Оскільки законодавчо не встановлені обмеження відносно оскарження рішень контролюючих органів, то платник податків має право в одній скарзі оскаржити декілька таких рішень.

Наразі, фахівцями ГУ Міндоходів у м. Києві вже в цьому році надані відповіді по 975 скаргам на 1375 податкових повідомдень-рішень. За результатами їх розгляду залишено без змін 1147 податкових повідомлення на суму 1 мільярд 254 мільйони 227 тисяч гривень, скасовано (в тому числі частково) 228 повідомлень на суму майже 99 мільйонів 560 тисяч гривень, що становить 16,58% від загальної кількості розглянутих. За результатами  розгляду скарг платникам збільшено суму податкових зобов’язань на понад 1 мільйон 736 тисяч гривень.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%