Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Закон про обов'язкове медичне страхування приймуть у 2015 р.

Середа, 10 квітня 2013 14:55

До прийняття закону необхідно підготуватися

Закон про обов'язкове медичне страхування приймуть у 2015 р. Про це повідомила Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова, передає прес-служба профільного міністерства.

Як заявила Р.Богатирьова, до прийняття такого закону треба підготуватися, адже документи такого рівня не приймаються «сьогодні на сьогодні»

Також Міністр нагадала, що до кінця 2014 р. має бути завершена підготовка до запровадження обов'язкового соціального медичного страхування. І лише після того можна говорити про прийняття Закону.

Нині робота полягає в тому, щоб розрахувати всі існуючі ресурси: провести кадровий аудит, аудит матеріально-технічного забезпечення медичних закладів, які могли б конкурувати між собою в боротьбі за пацієнта і надавати йому медичні послуги, зазначила Міністр.

За її словами, необхідно створити державний реєстр хворих, розробити обов'язкові нормативні документи з економічними розрахунками щодо кожного виду медичної допомоги.

Міністр підкреслила, що Національна модель обов'язкового медичного страхування має враховувати як сучасний стан розвитку нашої країни, так і особливості вітчизняної системи охорони здоров'я.

Законопроект також має визначати перелік послуг, вартість яких покривається за рахунок бюджетних коштів та за рахунок медичного страхування.

Страховиком у системі загальнообов'язкового державного соціального медичного страхування повинен виступити Фонд медичного страхування України, який має бути самоврядною некомерційною організацією. На етапі становлення системи цей фонд перебуватиме під управлінням держави, а в подальшому - після відпрацювання основних елементів системи - підходи до управління фондом можуть бути змінені.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%