Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

КМУ вніс зміни до процедури торгівлі автомобілями

Середа, 17 квітня 2013 10:04

 

У Порядку здійснення оптової та роздрібної торгівлі транспортними засобами внесено зміни

Постановою від 03.04.2013 р. № 243 Кабмін вніс зміни до Порядку здійснення оптової та роздрібної торгівлі транспортними засобами та їх складовими частинами, що мають ідентифікаційні номери.

Зокрема, встановлено, що облік надходження, продажу та передачі транспортних засобів та їх складових частин, що мають ідентифікаційні номери, ведеться суб'єктами господарювання у письмовому й електронному вигляді. Суб'єкти господарювання невідкладно вносять інформацію про надходження, передачу, реалізацію транспортних засобів та їх складових частин, що мають ідентифікаційні номери, в електронний реєстр. Електронний реєстр - автоматизована інформаційно-пошукова система обліку суб'єктів господарювання, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю транспортними засобами та їх складовими частинами, що мають ідентифікаційні номери, накопичення інформації про надходження, передачу, реалізацію транспортних засобів та їх складових частин, що мають ідентифікаційні номери, видачу та використання бланкової продукції, номерних знаків для разових поїздок та номерних знаків «Транзит».

Також встановлено, що бланки довідок-рахунків, акти прийому-передачі, номерні знаки для разових поїздок та номерні знаки «Транзит» не будуть документами суворої звітності.

Постанову доповнено нормою, яка встановлює, що оформлення договорів купівлі-продажу транспортних засобів може проводитися в Державтоінспекції. Нова редакція Порядку передбачає, що на комісію приймаються транспортні засоби та їх складові частини, що мають ідентифікаційні номери, зареєстровані або зняті з обліку в Державтоінспекції, чи машини, зняті з обліку в Держсільгоспінспекції, для їх подальшої реалізації: від громадян України за наявності паспорта громадянина України або тимчасового посвідчення громадянина України, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу (техпаспорта) або свідоцтва про реєстрацію машини, свідоцтва про спадщину, рішення суду або довідки на складову частину, що має ідентифікаційний номер, видану Державтоінспекцією або Держсільгоспінспекцією.

На комісію можуть прийматися складові частини, які мають ідентифікаційні номери, на підставі документів, що підтверджують законність їх придбання. Від суб'єктів господарювання - за наявності накладної із зазначенням моделі, марки транспортного засобу, номера шасі, двигуна, його ціни, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу (техпаспорта) або свідоцтва про реєстрацію машини, паспорта і довіреності уповноваженої особи суб'єкта господарювання.

На комісію не приймаються транспортні засоби або машини, за якими у встановленому порядку повідомлено про накладення арешту або заборону зняття їх з обліку, не зареєстровані в Державтоінспекції або Держсільгоспінспекціі, а також транспортні засоби, щодо яких не надано свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (техпаспорта ) або свідоцтва про реєстрацію машини.

Крім того, встановлено, що на продані транспортні засоби та їх складові частини, котрі мають ідентифікаційні номери, комісіонер видає покупцеві:

- щодо транспортних засобів, облік яких ведеться Державтоінспекцією, - свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (техпаспорт), а також на зняті з обліку транспортні засоби номерні знаки для разових поїздок;

- щодо транспортних засобів, облік яких ведеться Держсільгоспінспекцією та знятих з обліку, - свідоцтво про реєстрацію машини та її складових частин, що мають ідентифікаційні номери, або акт техстану машин (тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних та меліоративних машин, сільгосптехніки, інших механізмів) та їх складових частин, котрі мають ідентифікаційні номери, номерні знаки «Транзит».

Крім зазначених документів, видається також сервісна книжка (гарантійний талон), довідка-рахунок, розрахунковий документ, що засвідчує факт купівлі транспортних засобів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%