Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Управління статистики нагадало про особливості подання фінансової звітності за I квартал 2013 р.

Четвер, 18 квітня 2013 10:48

 

Головне управління статистики у Тернопільській області в листі від 01.04.2013 р. № 05/2-10/55 звернуло увагу, що починаючи з звітності за I квартал 2013 р. юридичні особи подають фінансову звітність за формами, наведеними у додатках до Національним положенням (стандартом) бухгалтерського обліку 1 «Загальні вимоги до фінансової звітності», затвердженим наказом Мінфіну від 07.02.2013 р. №73 (далі - НП(С)БО 1).

Обов'язкова форма і склад статей фінансової звітності визначаються НП(С)БО 1 і наводяться в додатках 1 і 2 до цього документа.

Разом з тим підприємства не можуть приводити статті, з яких відсутня інформація для розкриття (крім випадків, коли така інформація була в попередньому звітному періоді), а також додавати статті із збереженням послідовності їх назви та коду рядки з переліку додаткових статей фінансової звітності, наведених у додатку 3 до НП(С)БО 1, якщо стаття відповідає наступним критеріям:

- інформація є суттєвою;

- оцінка статті може бути достовірно визначена.

Для проміжної (квартальної) звітності в 2013 р. є чинними:

1. Форма № 1 «Баланс» (Звіт про фінансовий стан).

2. Форма № 2 «Звіт про фінансові результати» (Звіт про сукупний дохід).

Для суб'єктів малого підприємництва, які складають і подають фінансову звітність у відповідності з Положенням (стандартом) бухгалтерського обліку 25 «Фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва» (далі - П(С)БО 25) встановлено скорочену за показниками фінансову звітність (не змінилася) у складі наступних форм:

1. «Фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва» (ф. № 1-м).

2. «Звіт про фінансові результати (ф. № 2-м).

У той же час фахівці управління Держстатистики звернули увагу на п. 1 розділу IV НП(С)БО 1, в якому зазначено: «підприємства, які для складання фінансової звітності застосовують міжнародний стандарт фінансової звітності для малих і середніх підприємств, використовують форми звітів, затверджені цим Національним положенням (стандартом)». Таким чином, всі суб'єкти малого підприємництва, які вирішили подавати фінансову звітність за міжнародними стандартами (обов'язково - Публічні акціонерні товариства), повинні складати і подавати повний комплект фінансової звітності, яка визначена новим НП(С)БО 1, а не П(С)БО 25.

Термін подання квартальної фінансової звітності для підприємств - не пізніше 25 числа місяця, наступного за звітним кварталом.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%