Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Нові правила продажу акцизних марок

Вівторок, 21 жовтня 2014 13:50

Постанова КМУ №499

Кабінет Міністрів України постановою від 01.10.2014 №499 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 25 червня 2001 р. № 702 і від 27 грудня 2010 р. № 1251» вніс зміни до Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів. Про це повідомляє ГУ ДФС у Тернопільській обл.

Згідно зі змінами, підприємства - виробники та імпортери алкогольних напоїв і тютюнових виробів (покупці) для задоволення через 2 місяці потреби в марках акцизного податку (далі – марки) подають територіальному органові ДФС (продавцю) попередню заявку-розрахунок про потребу в марках за їх видами, платіжний документ на перерахування плати за марки з відміткою банку про дату виконання платіжного доручення та звіт про використання марок, придбаних у попередньому місяці, щомісяця до 10 числа.

При цьому до 20 числа місяця, в якому подано заявку-розрахунок, покупці марок мають право здійснити корегування в бік збільшення не більш як на 40 % кількості та видів марок шляхом подання додаткової попередньої заявки-розрахунку.

Постановою також встановлюється, що невикористані марки (які не пошкоджено та оформлено належним чином) повертаються їх продавцю разом з реєстром марок за заявою покупця про повернення сплаченої суми акцизного податку або про зарахування цієї суми в рахунок майбутніх платежів з розрахунку кількості повернутих марок, крім суми акцизного податку, внесеної в рахунок погашення податкового векселя. Повернуті марки (не пошкоджені) продавець приймає за актом (про прийняття повернутих марок), та може повторно видати за заявою покупцю марок, який їх повернув.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%