Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Уряд затвердив Концепцію і Стратегію реформування МВС

Четвер, 23 жовтня 2014 09:46

В Україні розпочата стратегічна реформа міліції

Після розширеного засідання колегії МВС за участю Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова, під час якої Експертна Рада МВС презентувала Основні заходи щодо реформування правоохоронного відомства, сьогодні, 22 жовтня, Кабінет Міністрів України затвердив Концепцію реформування МВС та Стратегію. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Зокрема, Уряд затвердив проект Закону України, який врегульовує питання можливості ліквідації ряду підрозділів МВС: ГУБОЗ, транспортної та ветеринарної міліції тощо.

Кабінет Міністрів України розглянув і затвердив проект постанови, яка закріплює порядок ідентифікації працівників органів внутрішніх справ, зокрема – шляхом носіння нагрудного знака. Це дозволить легко ідентифікувати кожного працівника органів внутрішніх справ, який перебуває при виконанні службових обов’язків.

Також було затверджене розпорядження Кабінету Міністрів України щодо позбавлення підрозділів ДАІ функцій із надання адміністративних послуг, запровадження автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху, надання патрульній службі міліції повноважень державної автомобільної інспекції із забезпечення безпеки дорожнього руху в населених пунктах. Цим нормативним актом передбачено проведення експерименту на базі ДАІ м. Хмельницький. У рамках експерименту відбудеться об’єднання сил підрозділів ДАІ та патрульної служби в єдиний підрозділ. Окрім цього, цей нормативний акт визначає завдання для МВС із підготовки законодавчої бази для цього об’єднання в цілому у країні. Після доопрацювання вищевказані нормативні акти будуть подані на підпис Прем’єр-міністрові України.

Таким чином в Україні розпочата стратегічна реформа міліції. Завдяки їй замість карального органу буде створено сучасне європейське правоохоронне відомство, місія якого – служити та захищати.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%