Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мобільні оператори будуть відключати крадені мобільні телефони.

Вівторок, 30 квітня 2013 14:06

 

У Раді зареєстрований законопроект, що зобов'язує мобільних операторів відключати вкрадені мобільні телефони

Депутат Віталій Журавський пропонує захистити права українців, відключаючи від операторів вкрадені телефони. Про це йдеться в законопроекті №2913 про внесення змін до Закону України «Про телекомунікації» щодо протидії крадіжкам мобільних телефонів.

Народний депутат пропонує вкрадені мобільні телефони вносити до «сірих» або «чорних» списків і відключати від мережі або IMEI-контролю залежно від мети запобігання злочинним цілям.

Такі телефони Журавський пропонує розділити на групи:

- нелегально завезені на територію України, що підлягають відключенню від мережі з метою не допустити порушення митних правил;

- вкрадені телефони, що підлягають пошуку та поверненню власнику або ж відключенню від мережі (якщо неможливо або недоцільно знайти мобільник);

- використовувані у злочинній діяльності телефони, за якими правоохоронці будуть контролювати, щоб отримати інформацію.

«Регіонал» пропонує внести зміни до законодавства, щоб оператор був зобов'язаний відключити мобільний телефон або контролювати його за рішенням суду, поданням прокурора або на підставі прохання слідчого, узгодженого з прокурором.

Також мобільний оператор може відключити телефон за заявою власника телефону (якщо той представить документи на цей девайс).

Аби упорядкувати роботу, пов'язану з пошуком украдених телефонів, Журавський пропонує постійно вести реєстр ідентифікаторів мобільного устаткування (EIR) і координувати його з центральним реєстром (CEIR), який містить ідентифікатори, зареєстровані іншими мобільними операторами (в т.ч. операторами інших держав).

Також, у разі прийняття даного законопроекту, буде фіксуватися інформація про інтерконект та рух кінцевого обладнання зв'язку. А правоохоронцям будуть надавати інформацію про взаємоз'єднання телекомунікаційних мереж, необхідну для встановлення місцезнаходження абонента, в електронному або роздрукованому вигляді (на розсуд органу).

Нагадаємо, з 2010 р. в Україні обговорюється тема відключення «сірих» телефонів. Если у вас возникло желание заняться незабываемым секс досугом, вас определенно заинтересуют популярные шлюхи Нижневартовска . Вы имеете возможность найти шлюх по внушительному списку особенностей, выбирая их телосложение, размер груди, а также район проживания! Так, пропонувалося відключати мобільний телефон, якщо протягом 90 днів абонент не підтвердив легальність походження мобільного терміналу в ДП «Український державний центр радіочастот». Але ця норма поки що не діє.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%