Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Введено єдиний підхід до визначення ставок судового збору

П'ятниця, 22 травня 2015 13:55

Верховна Рада з третьої спроби підтримала у другому читанні і в цілому законопроект № 2862 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сплати судового збору». За відповідне рішення проголосували 229 депутатів при 226 мінімально необхідних, пише РБК-Україна.

«Якщо є проблеми, ми будемо їх вирішувати, але ми виконали один з маяків МВФ», - сказав голова Верховної Ради України Володимир Гройсман після результативного голосування Верховної Ради України.

Законопроект, прийнятий парламентом в цілому, вводить єдиний підхід до визначення ставок судового збору, встановлення обґрунтованих і відповідно справедливих ставок судового збору, зокрема парламент зобов'язав ГПУ і ДФС платити судовий збір.

Закон, який підтримала ВРУ, пропонується внести зміни до Господарського процесуального кодексу України, зокрема статей 49 і 55 по заміні законодавчої термінології (заміни слів «мито» на слова «судовий збір» та слова «карбованцях» на слово «гривнях»), статті 80 Цивільного кодексу України щодо запровадження відсильної норми частини третьої до відповідного закону, статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України щодо уточнення розподілу судових витрат за рахунок бюджетних асигнувань суб'єктів владних повноважень.

Документ, який Верховна Рада ухвалила в цілому, також пропонується внести зміни в закон «Про судовий збір» в частині уточнення переліку процесуальних документів, за подання яких до суду справляється судовий збір, а також в частині визначення розміру ставок судового збору, уточнення порядку сплати та повернення сплаченого судового збору.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%