Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Міністерство фінансів України внесло зміни до Порядку обліку платників податків і зборів

Середа, 29 травня 2013 15:00

Наказ Мінфіну від 27.03.2013 р. №427

Міністерство фінансів України Наказом від 27.03.2013 р. №427 внесло зміни до Порядку обліку платників податків і зборів з метою приведення їх у відповідність із вимогами Закону України від 02.10.2012 р. №5412-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо врегулювання окремих питань оподаткування».

Зокрема, змінено перелік документів, необхідних для постановки на облік фізособи, яка має намір здійснювати незалежну професійну діяльність. Встановлено, що в термін 10 календарних днів після держреєстрації незалежної профдіяльності та отримання свідоцтва про реєстрацію чи іншого документа (дозволу, сертифіката тощо), що підтверджує право фізособи на ведення незалежної профдіяльності, така фізособа зобов'язана подати особисто (надіслати рекомендованим листом з описом вкладення) або через уповноважену особу до органу ДПС за місцем проживання:

- заява за ф. №5-ОПП;

- копію реєстраційного посвідчення про реєстрацію приватної нотаріальної діяльності, якщо заявник є приватним нотаріусом;

- копію свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю, якщо заявник є адвокатом, який займається адвокатською діяльністю індивідуально;

- копію свідоцтва про присвоєння кваліфікації судового експерта, виданого Центральною експертно-кваліфікаційною комісією при Мін'юсті за формою, що відповідає додатку 7 до Положення про експертно-кваліфікаційні комісії та атестацію судових експертів, якщо заявником є судовий експерт, який не є працівником державної спеціалізованої установи і отримав право самостійно здійснювати судово-експертну діяльність;

- копію свідоцтва про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), якщо заявником є  арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор).

Також встановлено, що якщо фізособа зареєстрована як підприємець та при цьому така особа здійснює незалежну профдіяльність, воно обліковується в органах ДПС як фізособа - підприємець з ознакою того, що здійснює незалежну профдіяльність.

У такому випадку фізособа зобов'язана подати особисто (надіслати рекомендованим листом з описом вкладення) або через уповноважену особу до органу ДПС за місцем проживання заяву за ф. №5-ОПП із позначкою «Зміни» та копію документа, що підтверджує право фізособи на здійснення незалежної профдіяльності.

Крім того, корегуванню піддалися і положення, що стосуються обліку філій, представництв нерезидентів та угод про розподіл продукції.

Наказ набере чинності з дня офіційного опублікування. На даний момент офіційно не оприлюднений.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%