Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Запропоновано розширити перелік благодійної допомоги, яка не обкладається податком з доходів

Понеділок, 03 червня 2013 13:59

 

Із метою зменшення податкового тиску на одержувачів благодійної допомоги від організацій нардеп Лев Миримський розробив і подав до ВР законопроект №2177а, передає ЮРЛІГА. 

Проектом пропонується доповнити ст. 170.7.2. ПКУ та визначити додаткові випадки, за яких до оподатковуваного доходу не включається цільова або нецільова благодійна допомога платнику податку, який постраждав внаслідок:

- інших випадків соціально-побутового характеру, які спричинили безробіття, тимчасову непрацездатність (включаючи догляд за хворою дитиною), втрату годувальника (смерть), інвалідність;

- у разі надання допомоги при вагітності та пологах, при народженні дитини або при догляді за дитиною до досягнення нею трирічного віку, допомоги на оздоровчі заходи, компенсації за моральний і матеріальний збиток, за наявності факту заподіяного збитку потерпілому.

Це буде можливо за умови, що така допомога надається благодійною організацією, внесеною до Реєстру неприбуткових організацій та установ, одноразово протягом звітного податкового року сукупно у розмірі, що не перевищує 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Такі зміни зумовлені необхідністю залучати благодійні організації до виконання своїх функцій у разі неможливості або відсутності коштів, для надання благодійної допомоги з державного або місцевого бюджету.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%