Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Як оскаржити часткове скасування податкового повідомлення-рішення

Вівторок, 04 червня 2013 11:34

 

Державна податкова служба роз'яснила порядок оскарження результатів розгляду первинної скарги про часткове скасування податкового повідомлення-рішення.

У листі від 29.05.2013 р. зазначено, що згідно з п. 56.6 ст. 56 Податкового кодексу, у разі якщо контролюючий орган приймає рішення про повне або часткове незадоволення скарги платника податків, такий платник податків має право звернутися протягом 10 календарних днів, наступних за днем отримання рішення про результати розгляду скарги, зі скаргою до контролюючого органу вищого рівня.

Згідно з п. 2 Положення про порядок подання та розгляду скарг платників податків органами ДПС, органи ДПС розглядають скарги платників податків на податкові повідомлення-рішення про визначення сум грошових зобов'язань платника податків або будь-які інші рішення органів ДПС з податків і зборів, що стягуються до бюджетів та державних цільових фондів, а також стосовно законодавства, контроль за дотриманням якого покладається на органи ДПС, крім мита, акцизного податку, ПДВ та інших податків, зборів, які відповідно до податкового законодавства стягуються у разі ввезення (пересилання) товарів і предметів на митну територію України або територію вільної митної зони, або вивезення (пересилання) товарів і предметів з митної території України чи з території вільної митної зони.

Згідно з п. 3.4 р. 3 Порядку направлення органами ДПС податкових повідомлень-рішень платникам податків, якщо за результатами адміністративного чи судового оскарження грошове зобов'язання, зменшення (збільшення) суми бюджетного відшкодування та/або зменшення від'ємного значення об'єкта оподаткування податком на прибуток або від'ємного значення суми ПДВ зменшується, то платнику податків надсилається податкове повідомлення-рішення, яке містить зменшену суму грошового зобов'язання, котрому присвоюється номер і котре вноситься до відповідного реєстру податкових повідомлень-рішень.

Таким чином, податкова роз'яснила, що якщо при розгляді первинної скарги орган ДПС приймає рішення про зменшення грошового зобов'язання, визначеного у податковому повідомленні-рішенні, яке оскаржувалося, то за результатами розгляду такої скарги платнику податків надсилається податкове повідомлення-рішення, яке містить зменшену суму грошового зобов'язання, а раніше відправлене податкове повідомлення-рішення вважається відкликаним. Платник податків має право звернутися зі скаргою на податкове повідомлення-рішення, прийняте за результатами первинної скарги, протягом 10 календарних днів, наступних за днем отримання рішення про результати розгляду скарги, до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%