Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Міндоходів нагадало, що в разі відмови в прийнятті податкової звітності контролери повинні надати письмове повідомлення про відмову із зазначенням підстав неприйняття

Четвер, 06 червня 2013 10:58

 

Лист Міндоходів від 30.04.2013 р. № 938/Т/99-99-17-02-01-14

Міністерство доходів і зборів України (далі - Міндоходів) в листі від 30.04.2013 р. № 938/Т/99-99-17-02-01-14 в черговий раз нагадало про порядок прийняття податкової звітності.

Контролери звернули увагу, що відповідно до п. 49.8 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) прийняття податкової декларації є обов'язком територіальних органів Міністерства доходів і зборів України. Під час прийняття податкової декларації уповноважена посадова особа територіального органу Міндоходів, в якому перебуває на обліку платник податків, зобов'язана перевірити наявність та достовірність заповнення всіх обов'язкових реквізитів, передбачених пунктами 48.3 і 48.4 ПКУ. Інші показники, зазначені в податковій декларації платника податків, до її прийняття перевірці не підлягають.

За умови дотримання платником податків вимог ст. 49 ПКУ посадова особа територіального органу Міндоходів, в якому перебуває на обліку платник податків, зобов'язана зареєструвати податкову декларацію платника датою її фактичного отримання (п. 49.9 ПКУ).

Тобто посадова особа територіального органу Міндоходів не може відмовити у прийнятті податкової декларації за будь-яких причин, не визначених ст. 49 ПКУ.

Крім цього, Міндоходів нагадало, що згідно п. 49.11 ПКУ у разі подання платником податків в територіальні органи Міндоходів податкової декларації, заповненої з порушенням вимог п. 48.3 і п. 48.4 ПКУ такий територіальний орган Міндоходів зобов'язаний надати такому платнику податків письмове повідомлення про відмову у прийнятті його податкової декларації із зазначенням причин такої відмови:

- у разі отримання такої податкової декларації, надісланої поштою або засобами електронного зв'язку, - протягом 5 робочих днів з дня її отримання;

- у разі отримання такої податкової декларації особисто від платника податків або його представника - протягом 3-х робочих днів з дня її отримання.

Таким чином, у разі відмови в прийнятті податкової звітності територіальний орган Міндоходів зобов'язаний надати платнику податків письмове повідомлення про відмову у прийнятті податкової звітності із зазначенням підстав неприйняття.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%