Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Влада не буде вводити новий туристичний збір

Четвер, 06 червня 2013 13:53

Кабінет Міністрів не має наміру підвищувати кількість податкових зборів, у тому числі і податок у розмірі 1% від мінімальної зарплати для всіх громадян України, які виїжджають відпочивати за кордон.

 

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул: «Досить часто керівники державних агентств виступають з ініціативою пошуку додаткового джерела фінансування галузі. Можу з упевненістю сказати: уряд точно не збирається підвищувати кількість податкових зборів. Це стосується і туристичної сфери».

На сьогодні під керівництвом Олександра Вілкула розробляється Концепція цільової програми розвитку туризму і курортів до 2022 року. Реалізація цієї програми дозволить збільшити в'їзний потік туристів до країни вдвічі, надходження до бюджету - в 2,5 рази, інвестиції - з 9 млрд грн до 40 млрд грн.

Віце-прем'єр додав, що головним пріоритетом роботи уряду є дерегуляція бізнесу, в тому числі шляхом спрощення дозвільних процедур. Для цього в Україні уряд створює мережу центрів надання адміністративних послуг за принципом« єдиного вікна» і реалізує проект щодо спрощення отримання адмінпослуг через відділення «Укрпошти».

На сьогодні вже створено 120 центрів надання адміністративних послуг за принципом «єдиного вікна», тоді як всього їх має бути 684.

Нагадаємо, 3 червня на закритому засіданні українського уряду глава Державного агентства з питань туризму і курортів Олена Шаповалова запропонувала ввести податок у розмірі 1% від мінімальної зарплати для всіх громадян України, які виїжджають відпочивати за кордон.

Пізніше голова підкомітету з питань оподаткування непрямими податками (крім акцизного податку) парламентського комітету з питань податкової та митної політики Сергій Терьохін (фракція «Батьківщина») заявив журналістам, що ідею про збір 1% податку з українців, що виїжджають у відпустку за кордон, неможливо реалізувати.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%