Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мінінфраструктури: Оформити заявку на огляд судна відтепер можна он-лайн

П'ятниця, 29 квітня 2016 13:50

МІНІСТЕРСТВО ІНФРАСТРУКТУРИ УКРАЇНИ. Про це повідомляє Урядовий портал.

Міністерство інфраструктури спільно з порталом державних послуг iGov запустили онлайн-послугу «Заявка на проведення огляду судна в експлуатації». Відтепер власники суден внутрішнього плавання мають можливість надсилати заявку в електронному варіанті з усіма необхідними документами. Ще однією перевагою є те, що судновласники отримуватимуть зворотне інформування про стан розгляду заявки та її результат. Онлайн-послуга є безкоштовною.

За даними Регістру судноплавства України, протягом 2015 року було опрацьовано 2474 заявки на проведення огляду суден. Зазначимо, що раніше подавати заявку можна було лише у регіональних представництвах ДП «Класифікаційне підприємство Регістр судноплавства України». У випадку некоректно заповнених бланків чи неповної комплектації пакету документів, власник судна був змушений повторно звертатися до інспекторів держпідприємства, що значно подовжувало та ускладнювало процедуру подання заявки. Наразі заявники мають можливість он-лайн редагувати дані та додавати документи, яких не вистачає.

Запуск Міністерством інфраструктури онлайн-послуги «Заявка на проведення огляду судна в експлуатації» – це лише одна з частин великого проекту – переведення на портал державних послуг iGov організаційних процесів технічного нагляду за суднами внутрішнього плавання.

Довідково

Міністерство інфраструктури формує державну політику в галузі річкового транспорту. Ключовими завданнями відомства в цьому напрямку є відновлення судноплавства по Дніпру, підвищення конкурентоспроможності внутрішніх водних шляхів у порівнянні з іншими видами транспорту, спрощення процедури контролю суден на внутрішніх водних шляхах та узгодження українського законодавства із європейськими нормами.

ДП «Класифікаційне товариство Регістр судноплавства України» є державним підприємством у галузі морського та річкового транспорту. Згідно з Положенням про Регістр судноплавства України, яке затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 08.06.1998 №814, одним з головних завдань Регістру судноплавства України є розроблення та затвердження правил і технічних вимог щодо забезпечення виконання умов безпеки плавання суден, охорони життя і здоров'я пасажирів, суднових екіпажів, збереження вантажів, що перевозяться, екологічної безпеки суден тощо. Регістр судноплавства України видає й інші нормативні документи - інструкції, керівництва, інформаційні та роз'яснювальні матеріали з питань технічного нагляду, обмірювання і обліку суден, суднобудування і судноплавства, оцінки відповідності продукції, процесів, послуг, систем, персоналу (як акредитований в установленому законодавством порядку орган) тощо.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%