Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Рада скасувала обов’язкову держреєстрацію іноземних інвестицій

Вівторок, 31 травня 2016 15:35

Як вказується в пояснювальній записці до законопроекту, обов’язковість реєстрації інвестицій створює невиправдані перешкоди для бізнесу. Про це повідомляє УНІАН.

Верховна Рада прийняла закон, що передбачає скасування обов'язкової державної реєстрації іноземних інвестицій.

За прийняття Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування обов'язковості державної реєстрації іноземних інвестицій» в цілому проголосували 259 депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Глава Комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк заявив, доповідаючи щодо законопроекту №2763, що реєстрація іноземних інвестицій - зайва і корупціогенних норм, оскільки участь іноземних інвесторів в українських компаніях фіксується в статутних документах.

«Це ті мінімальні кроки, які ми сьогодні просто зобов'язані робити, не відкладаючи, щоб полегшити прихід іноземних інвестицій в Україну», - сказав Галасюк.

Депутат зазначив, що лише скасування даної норми недостатньо для істотного зростання надходження інвестицій в країну, і необхідно також створювати інші стимули для іноземних інвесторів.

Як вказується в пояснювальній записці до законопроекту, обов'язковість реєстрації інвестицій створює невиправдані перешкоди для бізнесу. Факт того, що підприємство має іноземні інвестиції, фіксується статутними документами і вноситься до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. Інформація про наявність іноземних інвестицій, їх розмір і структуру інвесторів є загальнодоступною інформацією.

Як повідомляв УНІАН, обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку України (акціонерний капітал нерезидентів) на 31 грудня 2015 року склав 43,371 млрд дол., Що на 2,373 млрд дол., Або на 5,19%, нижче за показник на початок минулого року на рівні 45,745 млрд дол.

При цьому обсяг освоєних капітальних інвестицій в Україні в січні-грудні 2015 року склав 251,154 млрд грн, що на 1,7% нижче показника за аналогічний період 2014 року.

У 2016 році уряд розраховує залучити близько 5 млрд дол. Інвестицій.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%