Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Особливості нової редакції декларації з ПДВ.

Середа, 27 липня 2016 14:15

УКРІНФОРМ поінформувала, що подання податкової звітності з ПДВ, яка враховує зміни, внесені з 1 липня 2016 наказом Мінфіну від 25.05.2016 р № 503, вперше має здійснюватися за звітний період серпень 2016 (граничний термін подання 20.09.2016 р), IV квартал 2016 (граничний термін подання 10.02.2017 р). Додатки 2 (Д2) і 3 (ДЗ) до податкової декларації з ПДВ викладено в новій редакції, яка передбачає спрощення порядку заповнення податкової звітності, а також показує розшифровку від'ємного значення різниці між податковими зобов'язаннями та податковим кредитом в розрізі постачальників тільки в тій частині такого негативного значення, яка задекларована платником податку до бюджетного відшкодування, що має відображення в Таблиці 2 "Розшифровка суми податку, фактично сплаченій в попередніх і звітному (податкових) періодах постачальникам товарів / послуг або до Державного бюджету України" Додатки 3 (ДЗ) до декларації з податку на додану вартість. Деталізація від'ємного значення різниці між податковими зобов'язаннями та податковим кредитом, яка переноситься до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду, здійснюється тільки в частині періодів її виникнення. Такі дані відображаються в Додатку 2 (Д2) до декларації з податку на додану вартість. Про це повідомляє Бухгалтер911.

Слід зазначити, що при заповненні як доповнення 2 (Д2), так і Таблиці 2 Додатка 3 (ДЗ) до декларації з податку на додану вартість доцільно застосовувати принцип хронології формування від'ємного значення, згідно з яким податкові зобов'язання поточного (звітного) періоду зменшуються на суму податкового кредиту в хронологічному порядку його виникнення - від найстарішого до найновішого.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%