Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Кабмін схвалив розширення переліку категорій пенсіонерів, звільнених від сплати єдиного соціального внеску

Середа, 26 червня 2013 17:02

КМУ схвалив законопроект

 

Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні схвалив законопроект ініційований Міністерством соціальної політики про розширення переліку категорій пенсіонерів-підприємців, звільнених від сплати єдиного соціального внеску. Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

«Поданий законопроект розширює категорії пенсіонерів-підприємців, які можуть бути звільнені від сплати єдиного соціального внеску. Якщо раніше на звільнення від обов'язкової сплати єдиного соціального внеску могли розраховувати тільки пенсіонери за віком та інваліди, то тепер до категорії пільговиків включені одержувачі всіх видів пенсій, які досягли пенсійного віку, передбаченого статтею 26 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», - сказала міністр соцполітики Наталія Королевська.

За чинним законодавством фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Такі особи можуть бути платниками єдиного внеску виключно за умови їх добровільної участі у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування.

«При цьому до Міністерства надходить багато звернень щодо звільнення від сплати єдиного внеску пенсіонерів-підприємців, які отримують пенсію за вислугу років і досягли загальновстановленого пенсійного віку. Для усунення непорозумінь Мінсоцполітики розробило проект закону, яким пропонується чітко визначити умови звільнення від сплати єдиного внеску», - йдеться в повідомленні прес-служби.

Чисельність пенсіонерів та інвалідів, які сьогодні звільнені від сплати єдиного внеску, - 164 436 осіб. Сума єдиного внеску, буде недоотриманий в результаті прийняття законопроекту, складе 51,6 млн грн. на рік (з розрахунку 10 746 пенсіонерів, які є фізичними особами-підприємцями, які обрали спрощену систему оподаткування і отримують пенсію за вислугу років і досягли віку, передбаченого статтею 26 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування»).

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%