Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У липні 2013 р. втратять чинність всі ліцензії на право здійснення діяльності арбітражного керуючого

Понеділок, 01 липня 2013 15:31

 

Діяльність арбітражних керуючих більше не підлягає ліцензуванню

У липні 2013 р. спливає термін, відведений законом «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (нова редакція) для заміни ліцензій на право здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) на відповідні свідоцтва. Про це повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович, передає прес-служба відомства.

Міністр нагадав, що із набранням чинності вказаним Законом 19 січня 2013 р. діяльність арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) більше не підлягає ліцензуванню.

При цьому, законом було встановлено шестимісячний термін, протягом якого Міністерство юстиції як державний орган з питань банкрутства безоплатно замінює за заявою арбітражного керуючого ліцензію на свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора). Саме таке свідоцтво, відповідно до Закону, надаватиме право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

Міністр зазначив, що шестимісячний термін, відведений законом, спливає 19 липня 2013 р. Після закінчення цього строку всі ліцензії на право здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) втрачають чинність, а особи, які не здійснили їх заміну, не матимуть правових підстав для здійснення відповідної діяльності.

У зв’язку з цим Міністерство юстиції з метою належного забезпечення процесу заміни ліцензій на свідоцтва рекомендує арбітражним керуючим-ліцензіатам, які прагнуть продовжувати здійснювати діяльність арбітражних керуючих як суб‘єкти незалежної професійної діяльності, завчасно звернутися із відповідною заявою до Міністерства, а також вжити заходів щодо своєчасного отримання свідоцтв, оформлених у порядку заміни ліцензії.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%