Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Про облік незавершених капітальних інвестицій

Середа, 03 липня 2013 12:03

 

Лист Мінфіну від 15.04.2013 р. №31-08410-07-29/12008

Департамент податкової, митної політики та методології бухгалтерського обліку Мінфіну в листі від 15.04.2013 р. №31-08410-07-29/12008 повідомив, що незавершені капітальні інвестиції не є об'єктами основних засобів. Вони враховуються в окремій групі, а також їх вартість не підлягає переоцінці та амортизації. Це обумовлено наступним.

Згідно з п. 4 П(С)БО 7, капітальними інвестиціями в необоротні матеріальні активи визнаються витрати на будівництво, реконструкцію, модернізацію (інші поліпшення, що збільшують первісну (переоцінену) вартість), виготовлення, придбання об'єктів матеріальних необоротних активів (у т. ч. необоротних матеріальних активів, призначених для заміни діючих, і устаткування для монтажу), що здійснюються підприємством.

Методичними рекомендаціями з бухгалтерського обліку основних засобів, затвердженими наказом МФУ від 30.09.2003 р. №561, визначено, що витрати з будівництва (виготовлення), придбання і поліпшення об'єктів основних засобів з початку і до завершення зазначених робіт та введення об'єктів в експлуатацію визнаються незавершеними капітальними інвестиціями (незавершеним будівництвом). Капітальні інвестиції обліковуються у складі незавершеного будівництва до введення об'єктів основних засобів в експлуатацію.

Адже до основних засобів належать матеріальні активи, які підприємство утримує з метою їх використання у процесі виробництва або постачання товарів, надання послуг, здавання в оренду іншим особам або для здійснення адміністративних і соціально-культурних функцій, очікуваний строк корисного використання (експлуатації) яких більше одного року (або операційного циклу, якщо він більше року).

Якщо завершення розрахунків за договорами, за якими сплачуються аванси підрядникові, планується протягом 12 місяців з дати балансу, то суми таких авансів замовник відображає за статтею Балансу «Дебіторська заборгованість за розрахунками за виданими авансами», в іншому випадку суми перерахованих авансів підрядникам відображаються за статтею Балансу «Довгострокова дебіторська заборгованість».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%