Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

При реєстрації ЗМІ необхідно буде вказувати їх засновників та співзасновників

Четвер, 04 липня 2013 16:38

Ухвалено Закон

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації»

Законом вдосконалено регулювання діяльності засобів масової інформації щодо забезпечення публічного доступу до відомостей про їхніх власників (прозорості).

Зокрема, Закон «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» доповнено положенням, згідно з яким «пов’язана особа - це юридична або фізична особа, яка здійснює контроль за засновником (співзасновниками), власником (співвласниками) друкованого засобу масової інформації, а також юридична особа, за якою засновник, власник (співвласник) здійснює відповідний контроль. У разі якщо одним із співзасновників (співвласників) друкованого засобу масової інформації є фізична особа, пов’язаними з нею особами вважаються також члени її сім’ї (чоловік, дружина, діти та батьки, мачуха та вітчим, рідні брати, сестри та їхні діти, чоловіки (дружини), спільно з якими вона здійснює контроль за друкованим засобом масової інформації».

У Законі «Про телебачення і радіомовлення» передбачено, що «контроль над власником телерадіоорганізації - вплив однієї або декількох пов’язаних юридичних та/або фізичних осіб на господарську діяльність суб’єкта інформаційної діяльності, який забезпечує будь-яку форму управління 50 і більше відсотками голосів у вищому органі управління суб’єкта інформаційної діяльності. Контроль над власником телерадіоорганізації є прямим, якщо одна або декілька пов’язаних юридичних та/або фізичних осіб є учасниками (засновниками, акціонерами тощо) власника телерадіоорганізації або реалізовують повноваження виконавчого органу власника (власників) телерадіоорганізації. Контроль над власником телерадіоорганізації є опосередкованим, якщо одна або декілька пов’язаних юридичних та/або фізичних осіб мають очевидну або приховану можливість будь-якого юридичного впливу на господарську діяльність суб’єкта інформаційної діяльності, що реалізується у спосіб володіння корпоративними правами інших юридичних осіб або шляхом виконання будь-яких правочинів, що надають право давати обов’язкові до виконання вказівки власнику телерадіоорганізації та/або його учасникам».

Відповідний законопроект зареєстровано за №2731.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%