Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Законотворці пропонують врегулювати торгівлю

П'ятниця, 05 липня 2013 11:21

 

Розроблено законопроект про врегулювання внутрішньої торгівлі (проект від 27.06.2013 р.), яким передбачені наступні нововведення.

У ЦКУ:

- встановлення граничних термінів розрахунків за поставлені продовольчі товари між суб'єктами господарювання, що здійснюють торгівлю ними, і постачальниками.

У ПКУ:

- органи ДПС надають органам місцевого самоврядування інформацію про видачу або анулювання торгового патенту з метою подальшого інформування громадськості про розміщення пунктів продажу товарів;

- суб'єкти господарювання, які провадять торговельну чи торгово-виробничу діяльність у пунктах продажу товарів та не є платниками збору за провадження торговельної діяльності, зобов'язані повідомляти відповідні органи місцевого самоврядування про місцезнаходження пункту продажу товарів та види підприємницької (торгової) діяльності;

- суб'єкти господарювання, які провадять торговельну діяльність у більш ніж 20-ти тимчасових спорудах для провадження підприємницької діяльності або надають в оренду (суборенду) понад 70 таких споруд, котрі належать їм на правах власності або оренди, не можуть бути платниками єдиного податку;

- платники єдиного податку зобов'язані подавати до органів статистики звіти про результати торговельної або виробничо-торговельної діяльності.

У КУпАП:

- збільшуються розміри штрафів за порушення правил торгівлі та за торгівлю з рук у невстановлених місцях.

У Законі про захист прав споживачів:

- суб'єкти господарювання, які здійснюють дистанційну торгівлю, зобов'язані мати приміщення для зберігання документів, пов'язаних з господарською діяльністю.

У Законі про державне регулювання виробництва і обігу спиртів, алкогольних напоїв та тютюнових виробів:

- забороняється продаж алкогольних напоїв на розлив поза закладами ресторанного господарства;

- встановлення норми продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів у спеціалізованих магазинах або у відокремлених від інших товарів приміщеннях (відділах, секціях) з обладнаним місцем розрахунку.

У Законі про регулювання містобудівної діяльності:

- при плануванні територій необхідність у підприємствах та установах обслуговування населення, а також місце їх розташування визначаються з урахуванням мінімальних нормативів забезпечення населення торговельною площею у магазинах, місцями в закладах ресторанного господарства, побутовими послугами, затверджених центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері економічного розвитку.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%