Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Комітет рекомендував Раді розглянути бюджет-2017 після ухвалення бюджетних законів Кабміну

Понеділок, 21 листопада 2016 22:28

Комітет Верховної Ради України з питань бюджету на своєму засіданні 16 листопада розглянув законопроект №5000 про державний бюджет на 2017 рік, підготовлений Кабінетом міністрів України до другого читання, та рекомендував парламенту розглянути документ після ухвалення пов'язаних із ним урядових законопроектів, необхідних для реалізації бюджетного процесу. Про це йдеться у висновку комітету (інформаційному листі), опублікованому на сайті Ради. Новину повідомляє «112 Україна».

«За результатами попереднього розгляду даного питання комітет з питань бюджету ухвалив рішення: рекомендувати Верховній Раді України передбачити розгляд у другому читанні проекту закону про державний бюджет України на 2017 рік (реєстр. № 5000) після прийняття пов'язаних із ним урядових законопроектів про внесення змін до деяких законодавчих актів України (реєстр. № 5130), про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо вдосконалення та виконання бюджетів (реєстр. № 5131), про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році (реєстр. № 5132)», - йдеться у висновку.

Зазначається, що, зважаючи на стан розгляду та прийняття зазначених урядових законопроектів, бюджетний комітет за участю Міністерства фінансів підготує передбачений ч. 3 ст. 158 регламенту Ради відповідний висновок до доопрацьованого Кабміном проекту держбюджету-2017 та додатково подасть його на розгляд парламенту.

Водночас у профільному комітеті наголосили, що до проекту бюджету не надано належних пояснень і обґрунтувань щодо нових положень та показників доопрацьованого законопроекту, які не пов'язані з реалізацією бюджетних висновків Ради.

«Необхідно відзначити, що доопрацьований законопроект містить певні неточності та неузгодженості окремих положень та показників, що потребує внесення необхідних техніко-юридичних і редакційних правок», - йдеться в документі.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%