Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Порошенко підписав закон про реструктуризацію боргів підприємств ЖКГ

П'ятниця, 25 листопада 2016 19:45

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії», інформує УНІАН.

Як повідомили у прес-службі президента, з метою забезпечення фінансової стабільності та уникнення кризових ситуацій під час проходження опалювального періоду, законом передбачено врегулювання кредиторської заборгованості підприємств теплоенергетики, водопостачання, водовідведення за газ та електроенергію шляхом проведення взаєморозрахунків та реструктуризації.

Документ передбачає створення реєстру підприємств, що беруть участь у процедурі врегулювання заборгованості. З моменту включення підприємства до такого реєстру буде знято арешт з його рахунків. Реалізація закону сприятиме поліпшенню фінансового становища підприємств теплоенергетики та підприємств водопостачання і водовідведення України та запобіганню їх банкрутству.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада ухвалила цей закон 3 листопада. Згідно з документом, першим етапом зменшення заборгованості стане проведення централізованих взаєморозрахунків за рахунок субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, опалення та постачання гарячої води, послуги з централізованого гарячого і холодного водопостачання та водовідведення.

Другим етапом буде реструктуризація кредиторської заборгованості підприємств теплоенергетики за спожитий до 1 липня 2016 року природний газ, яка залишиться непогашеною станом на 31 грудня 2016 року. При цьому не буде враховуватися сума штрафних санкцій, інфляційних нарахувань та нарахованих відсотків.

За даними НАК «Нафтогаз України», підприємства теплокомуненерго, теплоелектроцентралі станом на 26 жовтня 2016 року заборгували «Нафтогазу» за газ, використаний для виробництва теплової енергії, близько 18 млрд грн, із них у 2016 році – 2,6 млрд грн.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%