Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мінінфраструктури затвердило положення про комісії з проведення концесійних конкурсів

Вівторок, 09 липня 2013 15:21

Документ дозволить залучати приватних інвесторів для подальшого впровадження реформи в морській галузі

Міністерство інфраструктури України розробило і затвердило наказом від 27 травня .2013 р. № 318 «Положення про конкурсну комісію з проведення концесійних конкурсів». Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Положенням про конкурсну комісію визначається порядок створення, повноваження та порядок роботи конкурсної комісії з проведення концесійного конкурсу, в якому концесієдавцем є Мінінфраструктури, що уповноважена Кабміном на укладення концесійного договору.

Документом передбачено, що до складу конкурсної комісії має входити не менше п'яти осіб, а саме: представники Мінінфраструктури, місцевої влади, органів, уповноважених управляти відповідним державним майном, Мінекономрозвитку і Держземагентства. Крім того, до складу комісії можуть входити експерти та представники профспілок.

У завдання конкурсної комісії належать: визначення термінів проведення концесійного конкурсу; розробка та подання на затвердження концесієдавцеві умов концесійного конкурсу, конкурсної документації, проекту інформаційного оголошення про проведення концесійного конкурсу, реєстрація заявок претендентів на участь у концесійному конкурсі, забезпечення учасників конкурсу необхідною інформацією (документами) для підготовки конкурсної пропозиції та надання учасникам конкурсу роз'яснень з конкурсної документації.

Конкурсна комісія розглядає пропозиції учасників, визначає їх відповідність умовам концесійного конкурсу, готує висновки щодо визначення найкращих умов здійснення концесії, запропонованих учасниками конкурсу та визначає переможця конкурсу.

Для якісного вивчення пропозицій учасників конкурсу та складання об'єктивної думки щодо тієї чи іншої інформації, Конкурсна комісія має право звертатися із запитами про об'єкт концесії, документи або інші матеріали, необхідні для роботи комісії до відповідних органів державної та місцевої влади, та інші державні організації.

Переможцем конкурсу визначається учасник, який за результатами проведеного конкурсу запропонував кращу конкурсну пропозицію і який визнаний переможцем конкурсу в установленому порядку. Критерії та порядок оцінки конкурсних пропозицій визначатися відповідними умовами концесійного конкурсу на основі бальної оцінки організаційно-експлуатаційної, організаційної, юридичної та фінансової складових конкурсних пропозицій.

Конкурсні умови підлягають узгодженню Кабміном. За результатами проведеного конкурсу, договір концесії укладається між концесієдавцем - Мінінфраструктури і переможцем конкурсу.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%