Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Порошенко схвалив продовження мораторію на перевірки бізнесу до 2018

П'ятниця, 30 грудня 2016 11:40

Президент України Петро Порошенко схвалив продовження мораторію на перевірки бізнесу до 31 грудня 2017 року зі встановленням повного обмеження на проведення планових заходів із здійснення державного нагляду (крім проведення планових заходів Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України в частині перевірки безпечності та якості харчових продуктів), підписавши відповідний проект закону №3153 «Про особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», передає прес-служба президента.

Документом також визначаються підстави та випадки, коли державний нагляд здійснюється. Так, до 31 грудня 2017 року позапланові заходи державного нагляду здійснюються органами держнагляду за письмовою заявою суб’єкта господарювання до відповідного органу держнагляду про здійснення заходу державного контролю за його бажанням; за рішенням суду; у разі настання аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку, що було пов’язано з діяльністю суб’єкта господарювання.

Позаплановий захід держнагляду проводиться за погодженням Державної регуляторної служби. ДРС зобов’язана до початку проведення контролю оприлюднити на своєму офіційному веб-сайті погодження на проведення таких заходів. Проведення позапланового заходу державного нагляду без оприлюднення погодження служби забороняється.

Законом також визначаються права суб’єктів господарювання, зокрема вони мають право не допускати посадових осіб органу державного нагляду для проведення заходів державного нагляду, якщо їм не пред’явлено відповідне погодження. Дія цього закону не поширюється на відносини, що виникають під час проведення заходів нагляду (контролю) органом державного регулювання діяльності у сферах енергетики та комунальних послуг, органом, що здійснює державне регулювання ринку цінних паперів, центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів тощо.

Нагадаємо, у листопаді Верховна Рада України (ВР) продовжила мораторій на перевірки бізнесу до 31 грудня 2017 року. Відповідний проект закону №3153 у другому читанні підтримали з третього разу 235 нардепів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%