Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Україні створять Єдиний державний реєстр

Вівторок, 16 липня 2013 11:12

 

Опубліковано Законопроект 

На базі Єдиного ліцензійного реєстру та Реєстру документів дозвільного характеру планується створити Єдиний державний реєстр. Про це йдеться в проекті Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення єдиного реєстру на базі Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, Єдиного ліцензійного реєстру та Реєстру документів дозвільного характеру», передає прес-служба Міністерства юстиції.

Проект виставлено на сайті Міністерства юстиції з метою отримання зауважень та пропозицій від громадськості.

Зокрема, проектом передбачається вільний і безперешкодний доступ всім бажаючим до відкритої та загальнодоступної інформації, що міститься в Єдиному державному реєстрі через Єдиний державний реєстраційний веб-портал юр.осіб та ФОП; надання всім бажаючим можливості одержати копії установчих документів юридичних осіб та змін до них, вірність яких засвідчена державним реєстратором, через Реєстраційний портал; запровадження видачі органами ліцензування та дозвільними органами на запити заінтересованих осіб витягів з Єдиного державного реєстру щодо ліцензування певного виду господарської діяльності та про видачу документів дозвільного характеру.

Також планується забезпечення проведення державної реєстрації новоутворених юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців нотаріусом як спеціальним суб’єктом, на якого покладаються функції державного реєстратора; можливість подання юридичними особами в електронній формі щорічного підтвердження відомостей про юридичну особу та фінансової звітності про господарську діяльність юридичної особи (крім бюджетних установ) у складі балансу і звіту про річні фінансові результати; встановлення адміністративної відповідальності для юридичних осіб за неподання, несвоєчасне подання щорічного підтвердження відомостей стосовно юридичної особи; урегулювання процедури видачі дублікатів установчих документів юридичної особи.

Зазначеним проектом Закону також передбачено приведення Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» у відповідність до вимог Кримінального процесуального кодексу України в частині проведення процедури витребування (вилучення) документів з реєстраційної справи.

Для цього проектом Закону передбачається внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Цивільного і Господарського Кодексів України, Законів України «Про нотаріат», «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» та «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності».

Із законопроектом можна ознайомитися на сайті Міністерства юстиції у рубриці «Обговорюємо законопроекти».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%