Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Порошенко підписав закон про вдосконалення порядку проходження військової служби

Середа, 04 січня 2017 13:09

Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення порядку проходження військової служби».

Як повідомляє прес-служба глави Української держави, реалізація закону дозволяє нормувати деякі питання, пов'язані з прийняттям, продовженням і звільненням громадян з військової служби. Зокрема, дасть можливість військовослужбовцям, які проходять військову службу з різних видів контрактів в особливий період, за бажанням продовжити військову службу за новим контрактом або звільнитися з військової служби.

«Це дає вам можливість завершити контракт з тими, хто вирішив повернутися додому, але разом з тим - ні на йоту не знизити боєздатність і боєготовність частин і підрозділів, в першу чергу тих, які знаходяться в зоні проведення АТО, бойових операцій по захисту нашої держави », - звернувся глава держави до присутніх під час підписання закону міністру оборони Степану Полторак і начальнику Генерального штабу ЗСУ Віктора Муженко.

«Тим громадянам України, які уклали фактично безстроковий контракт при особливому періоді, ми даємо можливість відновити справедливість і дати можливість командирам забезпечити їх звільнення», - додав П.Порошенко.

Разом з тим президент звернув увагу на те, що заміна особового складу буде здійснюватися поетапно. Законом встановлюється, що право на звільнення від військової служби набувають військовослужбовці, які проходять військову службу за контрактом, дія якого було продовжено понад встановлені строки на період до оголошення демобілізації і відслужили не менше 18 місяців з дати його продовження. Також звільнитися вправі військові, які уклали контракт на термін до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію і відслужили не менше 24 місяців військової служби за контрактом.

П.Порошенко також констатував, що підписання контрактів йде згідно з графіком. «Ми стрімко наближаємося до 70-ти тисячам і це свідчить про дуже високий рівень і патріотизму, і готовності зі зброєю в руках захищати Україну», - сказав президент. «Ми дійсно можемо стверджувати, що за 2,5 року ми побудували нову українську армію» - сказав він.

Документом також вносяться зміни в закон України «Про військовий обов'язок і військову службу», пов'язані з нормуванням інших питань прийняття, проходження, звільнення з військової служби. Зміни до Кодексу законів про працю України та закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» регулюються питання збереження соціальних пільг військовослужбовців.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%