Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Парламент погодився розглянути законопроект про заборону подвійного громадянства

Вівторок, 14 березня 2017 13:47

Документ внесли до порядку денного сесії Верховної Ради.

Депутати проголосували за включення законопроекту до порядку денного сесії парламенту

Верховна Рада включила до порядку денного сесії президентський проект закону про внесення змін до Закону України «Про громадянство України» щодо реалізації права змінити громадянство (№ 6175).

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 234 народних депутати з 361 зареєстрованого в сесійній залі. Законопроектом, зокрема, встановлюється, що громадянин України, який добровільно набув громадянство іншої держави, вважається таким, що виявив намір змінити громадянство і дав згоду на припинення громадянства України.

Серед іншого пропонується визначити, що громадяни України, які на день набрання чинності Законом «Про внесення змін до Закону України« Про громадянство України »щодо реалізації права змінити громадянство» мають паспортні документи іноземних держав, зобов'язані протягом 6-місячного терміну з дня набрання в силу цього закону здійснити заходи з припинення іноземного громадянства і подати свої паспортні документи іноземних держав в уповноважених органів України для здійснення цими органами в порядку, що визначається Кабінетом міністрів, заходів по поверненню паспортних документів іноземних держав в уповноважених органів відповідних іноземних держав.

Як повідомляв УНІАН, 13 березня президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект про внесення змін до закону про громадянство, яким пропонується припиняти українське громадянство осіб, які мають громадянство іншої країни (№ 6175).

Законопроект стосується вирішення питання з подвійним громадянством. Цим законом буде встановлено, що людина, яка добровільно отримав громадянство іноземної держави, буде вважатися такою, що потрапляє під дію вимоги про припинення українського громадянства », - пояснив представник президента у Верховній Раді Артур Герасимов.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%