Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Державна прикордонна служба спрощує туристам процедуру перетину кордону

Четвер, 01 серпня 2013 12:16

 

Державна прикордонна служба України спрощує процедуру контролю при перетині кордону організованими туристичними групами

«Державна прикордонна служба України впроваджує прикордонний контроль організованих туристичних груп у пріоритетному порядку. Оформлення здійснюватиметься в автомобільних пунктах пропуску на окремих смугах руху», – про це сказав заступник начальника Управління прикордонного контролю та реєстрації Олександр Жданенко.

Він повідомив, що для цього туристичні оператори (туристичні агенти), інші суб’єкти господарської діяльності та фізичні особи повинні не пізніше, ніж за 24 години до прибуття автобуса в пункт пропуску, де планується перетин кордону, направити на електронну скриньку повідомлення. В ньому повинна міститися інформація про організатора міжнародного перевезення туристів, про маршрут, дату і орієнтовний час прибуття в пункт пропуску та ін. До повідомлення також необхідно прикріпити список пасажирів з певною інформацією.

Після надходження повідомлення в пункт пропуску через дві години туроператору буде дана відповідь, в якій будуть вказані: найбільш зручний час для прибуття автобуса в пункт пропуску; смуга руху, де проводитиметься прикордонний контроль організованої групи. По прибутті в пункт пропуску перевірка документів проводитиметься в автобусі за спрощеною процедурою.

Додаткову інформацію про подачу заявки на перетин кордону, а також всі необхідні для цього документи можна отримати на офіційному веб-сайті Державної прикордонної служби України.

Нагадаємо, Міністерство доходів і зборів України прогнозувало збільшення пасажиропотоку через український кордон в 2,5 рази з початком курортного сезону.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%