Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Оновлений податок на нерухоме майно

Вівторок, 13 серпня 2013 16:26

Уряд відстрочив сплату податку на нерухоме майно з фізичних осіб до наступного року

Відповідні зміни були внесені до статті 265 «Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» Податкового кодексу України.

Таким чином, отримані громадянами в цьому році повідомлення Міндоходів України про сплату податку мають бути використані тільки для звірки кількості об’єктів нерухомого майна та його площі. Платити за повідомленнями у 2013 році не потрібно. А громадяни, які вже сплатили податок, можуть його повернути. Для цього їм необхідно звернутись із заявою до податкової інспекції (територіальних органів Міндоходів України). Але можливий і такий варіант як, наприклад, сплачені у цьому році кошти будуть зачислені в рахунок сплати податку у 2014 році.

Згідно з прийнятими змінами, в наступному році передбачається перегляд розмірів житлової нерухомості, на яку поширюється пільга.

Так, платити податок не доведеться , якщо сумарна площа квартири не перевищує 120 квадратних метрів, а будинку – 250, або квартир і будинків разом – 370 квадратних метрів.

Фахівці ДПІ Голосіївського району нагадують, що раніше податок нараховувався на кожен об’єкт нерухомості окремо, а пільга поширювалася лише на один із об’єктів.

Новий же порядок передбачає, що площа підсумовуватиметься, а ставки податку буде диференційовано за такими критеріями:

не більше 1% мінімальної зарплати – для власників квартир, житлова площа яких не перевищує 240 квадратних метрів і власників будинків, житлова площа яких не перевищує 500 квадратних метрів;

1 % мінімальної зарплати для різних об’єктів житлової нерухомості, сумарна площа яких не перевищує 740 квадратних метрів;

2, 7% мінімальної зарплати буде застосовуватися у разі перевищення зазначених обмежень;

Отже, прийняті зміни дозволять знизити податкове навантаження для фізичних осіб і не платити податок на житлову нерухомість до встановлених меж незалежно від того, скільки квартир або будинків у власності.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%