Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Україні відсьогодні набув чинності закон про е-квитки у громадському транспорті

Неділя, 07 травня 2017 20:15

Відсьогодні в Україні набув чинності закон щодо запровадження електронного квитка у міському пасажирському транспорті. Про це йдеться в повідомленні на сайті Верховної Ради України, передає УНІАН.

На думку авторів законопроекту, система, зокрема, забезпечить можливість зручної, швидкої оплати і контролю проїзду. Окрім того, завдяки внесеним змінам зменшиться час затримки громадського транспорту на зупинках. Також це дозволить впроваджувати різноманітні гнучкі тарифні системи.

Крім того, документом встановлено й обов'язкове забезпечення пільгових категорій населення, де запроваджено автоматизовану систему, відповідними електронними квитками.

Як повідомляв УНІАН, 17 січня Верховна Рада прийняла закон, що дозволяє органам місцевого самоврядування впроваджувати автоматизовані системи оплати проїзду, в тому числі електронний квиток, у міському та приміському пасажирському транспорті.

Як очікується, електронна система оплати проїзду має підвищити прибутковість державного транспорту і, як результат, сприяти скороченню потреби у бюджетному фінансуванні. У лютому президент Петро Порошенко підписав цей закон.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомляв, що пілотний проект із впровадження електронного квитка в міському транспорті впроваджуватиметься в кількох великих містах, включаючи Львів і Дніпро.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%