Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Савченко просить Порошенка ветувати скасування «закону Савченко»

Вівторок, 23 травня 2017 14:20

Відповідний запит вона направила главі держави

Народний депутат Надія Савченко просить президента Петра Порошенка використовувати своє право вето на рішення парламенту про скасування скандального закону "Савченко". Відповідне депутатське звернення Савченко направила главі держави, про що повідомила на сторінці в Facebook, пише 112.ua.

"Голосування у Верховній Раді України 18 травня 2017 року з фактичного припинення дії формули зарахування судом одного дня перебування в слідчому ізоляторі за два дні позбавлення волі, яке було введено законом України, де я була одним з авторів, безпосередньо порушує дію ст. 22 Конституції України. А саме: "При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод". Звертаю увагу президента України як гаранта Конституції України, що він повинен застосувати право вето щодо проекту Закону, який був прийнятий 18 травня, щоб не допустити порушення конституційних прав українців. Звертаюся також до уповноваженого з прав людини з пропозицією скористатися правом на Конституційне подання про невідповідність Конституції України проекту Закону України, що було прийнято, оскільки обов'язком омбудсмена є захист прав людини", - прокоментувала нардеп.

18 травня Верховна Рада скасувала скандальний "закон Савченко", тобто, зарахування строку попереднього ув'язнення в строк відбуття покарання з розрахунку один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі". Таке рішення підтримали 227 народних депутатів. Таким чином, попередній висновок буде зараховуватися судом у випадку позбавлення волі на строк покарання "день за день".

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%