Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Люди бояться пенсійної і медичної реформ, - депутат

Середа, 21 червня 2017 12:43

Співголова фракції Опозиційного блоку в парламенті Олександр Вілкул зажадав скасування пенсійної і медичної реформи, які погіршують життя українців, повідомляє прес-служба партії ОБ.

"Коли люди бачать розроблені владою пенсійну та медичну реформи, вони просто бояться майбутнього. Метою пенсійної реформи має бути підняття пенсій, а не підвищення пенсійного віку і зменшення кількості пенсіонерів", - сказав народний депутат з трибуни Верховної Ради.

Він підкреслив, що запропоноване збільшення трудового стажу з 15 до 35 років - це замасковане підвищення пенсійного віку в найгіршому з можливих варіантів.

Починаючи з 2018 р. для оформлення трудової пенсії в 60 років треба мати страхового стажу 25 років, а в 2028 році - 35 років. Тобто вже при першому різкому збільшенні страхового стажу до 25 років в наступному році реальний пенсійний вік зросте до 63-65 років. Це означає, що при середньому віці чоловіків в нашій країні 66 років, багато до трудової пенсії не доживуть.

"Влада хоче, щоб у людей пенсій не було? Щоб не було пенсіонерів? Це знущання ?!", - сказав Вілкул.

"Те саме і в медицині. Ми проти реформи, суть якої - введення платної медицини, закриття медзакладів в малих містах і селах, а в майбутньому - приватизація лікарень.

Так, в галузі величезна кількість проблем, але якщо людина, яка не може заплатити, зараз потрапляє в лікарню, то допомога, хоч в якомусь вигляді, але надається. Тому треба шукати механізм як збільшити фінансування. У тому числі - через введення обов'язкової страхової медицини за рахунок роботодавця. А не просто знищувати те, що нехай і недофінансоване, але є", - зазначив народний депутат.

Першочерговими кроками для виведення країни з кризи і створення умов для дійсно ефективної модернізації галузей повинні стати підтримка промисловості, відновлення миру, припинення тиску на підприємців.

"Що для цього потрібно? Щоб була переобрана ця Рада, яка приймає антилюдські закони.

І щоб уряд був український, а не маріонетковий, коли всі документи робляться під приїзд МВФ, а не для поліпшення життя людей і з народом ніхто не радиться", - підкреслив Вілкул.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%