Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

НКЦПФР підготувала положення щодо визначення ознак фіктивності емітентів цінних паперів

Понеділок, 02 вересня 2013 11:50

Затверджено положення

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку затвердила Положення про встановлення ознак фіктивності емітентів цінних паперів та включення таких емітентів до переліку (списку) емітентів, що мають ознаки фіктивності.  Відповідне рішення було прийнято регулятором на його черговому засіданні, що відбулося 28 серпня 2013 р. Про це повідомляє прес-служба НКЦПФР.

«Положення визначає ознаки фіктивності емітента та його цінних паперів, порядок прийняття рішення щодо визначення цінних паперів фіктивними та порядок включення/виключення емітента до переліку емітентів, що мають ознаки фіктивності. Ключовими ознаками, за якими можна оцінювати фіктивність емітента на ринку цінних паперів, є відсутність емітента за заявленим місцезнаходженням та неподання емітентом до Комісії регулярної інформації», - повідомила Алла Папаіка, директор департаменту корпоративного управління і корпоративних фінансів НКЦПФР.

Вона додала, що Комісія протягом десяти робочих днів з дати прийняття рішення про визнання емітента таким, що відповідає ознакам фіктивності, буде здійснювати його опублікування в офіційному друкованому виданні та оприлюднення на офіційному веб-сайті регулятора. Так, емітент буде вважатись таким, що має ознаки фіктивності, з моменту опублікування зазначеного рішення в офіційному друкованому виданні НКЦПФР.

Регуляторний акт розроблено відповідно до статті 7, 8 Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні», статті 153 розділу ІІІ та статті 170 розділу IV Податкового кодексу України в рамках постійної роботи Комісії щодо виявлення так званих фіктивних емітентів та фіктивних цінних паперів.

Зазначений документ найближчим часом буде направлено до Міністерства юстиції України для проходження державної реєстрації.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%